Fa'afeiloa'i i la matou upega tafa'ilagi!

Manuia le Fa'afiafiaga a Saina i le Mid-Autumn

(O le a faia aso malolo a le matou kamupani mai le 29thSetema i le 6thOke.)

O le Chinese Mid-Autumn Festival, lea e lauiloa foi o le Moon Festival, o se tausamiga o seleselega masani lea e faamanatuina i le aso 15 o le masina lona valu.

AVAV (1)
AVAV (2)

O le tala i tua o lenei tausamiga na amata mai i talatuu anamua a Saina ma faʻataʻamilo i se tala faʻasolopito e igoa ia Changʻe.Fai mai le tala, i aso ua leva, e sefulu la i le lagi, na mafua ai le vevela tele ma le lamala, ma lamatia ai le soifua o tagata.Ina ia aumaia se mapusaga, na fanaina ai i lalo e se tagata fanafana fanafana e igoa ia Hou Yi le iva o la, ma totoe ai na o le tasi.Ona avea ai lea o Hou Yi ma toa ma sa faamemelo i ai tagata.

Na faaipoipo Hou Yi i se tamaitai lalelei ma agalelei e igoa ia Chang‘e.I se tasi aso, na tauia ai Hou Yi i se togafiti faataulaitu o le tino ola pea mai le Masiofo Tina o Sisifo mo lana galuega i le fanaina o le la.Peitaʻi, e leʻi manaʻo o ia e ola pea e aunoa ma Changʻe, o lea na ia tuuina atu ai le elixir ia Changʻe mo le teuina.

AVAV (3)

Na sili atu le fia iloa o Chang'e, ma sa ia filifili e tofo sina vaega itiiti o le elixir.O le taimi lava na ia faia ai, na amata ona leai se mamafa ma amata ona opeopea agai i le masina.Ina ua iloa e Hou Yi, sa nutimomoia o ia ma ofoina atu taulaga ia Chang'e i le Moon Festival, lea na faailogaina ai le aso na ia alu aʻe ai i le masina.

AVAV (4)

Mo le faamanatuina o le Chinese Mid-Autumn Festival, o nisi nei o gaioiga masani ma faiga:

AVAV (5)

1. Fa'atasiga Faaleaiga: O le tausamiga e fa'atatau i le fa'atasia o le aiga.Taumafai e fa'apotopoto tagata uma o le aiga, e aofia ai ma aiga, ia fa'atasilebrate faatasi.Ose avanoa lelei mo tagata uma e fa'atasi ai ma fa'aalu taimi lelei fa'atasi.

2. Moon Appreciation: O le masinao se faailoga tutotonu o le tausamiga.Fa'aalu sina taimi i fafo e talisapaia ai le masina atoa ma e pele ia te oe.Su'e se nofoaga e manino lelei le va'aiga o le lagi, e pei o se paka po'o se taualuga, ma fiafia i le matagofie o le po o le masina.

3. Lanterns: moli ma tautaumoli felanulanua'i o le isi lea faiga masani i taimi o le Mid-Autumn Festival.E mafai ona e teuteu lou fale i moliuila pe auai foi i faʻataʻitaʻiga molī pe a faʻatulagaina i lau eria.

4. keke masina: keke masina o semea'ai fa'asalalau i le taimi o lenei tausamiga.Taumafai e fai pe fa'atau keke masina e 'ese'ese mea fa'atumu e pei o pi mumu, pa'u fatu lotus, po'o fuamoa fuamoa masima.Fa'asoa ma fiafia i nei mea'ai suamalie ma lou aiga ma uo.

5. Talisapaia Lauti: O le lauti o se pfaatufugaga o aganuu a Saina, ma i le taimi o le Mid-Autumn Festival, e masani ona fiafia i ituaiga lauti eseese, e pei o le lauti lanumeamata poʻo le lauti oolong.Fa'apotopoto fa'atasi se ipu ti ma fai se sauniga fa'afetai fa'atasi ma ē pele ia te oe.

6. Tupua ma Taaloga: O le isi gaioiga malie i le taimi o le tausamiga o le foia lea o tupua.Tusi nisi o tupua pe su'e tusi tupua ua fuafuaina faapitoa mo le Tausamiga o le Autumn.Luiina au uo ma tagata o lou aiga e foiama fiafia i le faaosofia o le mafaufau.

7. Sauniga Faaleaganuu: Auai po o le okenifa'afiafiaga fa'ale-aganu'u e pei o siva tarako, siva leona, po'o musika ma siva fa'aleaganu'u.O nei fa'afiafiaga e fa'aopoopoina ai le si'osi'omaga fiafia ma maua ai fa'afiafiaga mo tagata uma.

8. Fetufaaiga o Tala ma Talatuu: Faasoa atu le tala ia Chang'e, Hou Yi, ma le Lapiti Iasepi i lau fanau po o uo.Aoao i latou afa'atatau i le fa'aleaganu'u ma le tala fa'asolopito taua o le tausamiga, fa'atumauina pea tu ma aga.

I se upu, o le itu pito sili ona taua o le faamanatuina o le Mid-Autumn Festival o le faapelepele i lou aiga ma e pele ia te oe, faʻaalia le agaga faʻafetai mo le seleselega, ma fiafia faʻatasi i le matagofie o le masina.

AVAV (6)
AVAV (7)

Taimi meli: Sep-26-2023